به گزارش خبرنگار مهر، حامد مانی فر مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین در جلسه کمیسیون ماده پتج که سه شنبه شب با حضور پیروز حناچی معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در استاندار قزوین برگزار شد اظهارداشت: کمیسیون ماده پنج در استان در سال اخیر جلسات منظمی داشته و در هر سه هفته و یا یک ماه تشکیل شده و توانسته تصمیمات مهمی اتخاذ کند.
مانی فر بیان کرد: با تاکید استاندار در مدیریت شهری بخصوص شهر قزوین و بررسی مسائل بزرگ و مهم خوشبختانه مسائل کلیدی و شاخص از جمله ورودی های شهری مورد توجه جدی اعضاء کمیسیون قرار گرفته است.
این مسئول یادآورشد: امسال ۲۰ جلسه کمیسیون ماده پنج در استان تشیکل شده و در خصوص ساماندهی ورودی های شهری، ساخت و سازهای منطقی و نیازهای مردمی بحث و تبادل نظر شده و پیگیری ها نیز جدی بوده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین تصریح کرد: برگزاری جلسات قزوین بعلاوه بیست با حضور کارشناسان و صاحب نظران و طرح موضوعات اساسی از جمله مباحث مهم در حوزه شهری است که ضمن بازدیدهای مکرر از هتل های در دست ساخت خروجی مناسبی داشته است.
تصمیم گیری در مورد شهرها در همان شهر منطقی است
مانی فر در ادامه گفت: خوشبختانه رویکرد جدی وزارتخانه این است که تصمیم در خصوص آبادانی و عمران شهرها در همان شهر و با اقتضا و اولویت های محلی گرفته شود که این نگاه می تواند به ارتقاء کیفیت سکونت در شهرها منجر شود که امیدواریم در استان قزوین با حمایت استاندار و مسئولان بتوانیم از همه ظرفیت های موجود برای عمران شهری استفاده کنیم.
وی اظهارامیدواری کرد با دادن اختیارات بیشتر به استانداران بتوان در مراکز استان تصمیمات مهمی و کارسازی برای رفاه مردم اتخاذ و پیاده کرد.
نصرتی: رکود صنعت ساختمان به اشتغال آسیب می زند
در ادامه مسعود نصرتی شهردار قزوین گفت: اگر بخواهیم جایگزینی برای صنعت ساختمان برای تامین منابع مالی درنظر بگیریم نیازمند برنامه ریزی جدی هستیم تا پس از ارزیابی کارشناسی به تصمیم درستی برسیم.
شهردار قزوین بیان کرد: صنعت ساختمان با اشتغال رابطه تنگاتنگی دارد و رکود در این بخش به بیکاری بیشتر منجر شده که باید برای آن تدبیر و چاره اندیشی کنیم.
نصرتی یادآورشد: در شهر قزوین ۴۵۰ هکتار بافت فرسوده داریم که در برابر زلزله بسیار آسیب پذیر است که باید با تامین اعتبار لازم برای نوسازی این بافت جدیت بیشتری شود.
وی اضافه کرد: لازم است برای سرمایه گذاران علاقمند اطمینان و اعتماد لازم را ایجاد کنیم تا از این ظرفیت برای اجرای طرح ها و تامین منابع مالی جدید برخوردار شویم تا کارهای عمرانی متوقف نشود که این کار نیازمند برنامه ای پنج ساله است.
عباس ظاهری رئیس شورای اسلامی شهر قزوین هم درخصوص مشکلات شهرداری ها و نیز عملیاتی شدن طرح باغ ویلا در قزوین نکاتی را یادآورشد.
طاهری: مردم از سیمای شهری نارضی اند
در ادامه رضا طاهری شهردار بیدستان به نمایندگی از شهرداران استان گفت: این که کارشناسان وزارت راه و شهرسازی به استانها سفر کرده و با توانمندی و دیدگاههای مناطق مختلف آشنا می شوند کار پسندیده ای است که باید تداوم یابد.
طاهری بیان کرد: علیرغم گسترش شهرها و کارهای انجام شده امروز نه تنها خواص بلکه عوام هم از سیمای شهری رضایت ندارند و به نظر می رسد طرح هایی که اجرا می شود با ایده آل فاصله دارد.
شهردار بیدستان یادآورشد: شهرداران باید در بسیاری از امور پاسخگوی مردم باشند اما در برخی مواقع اختیار لازم را ندارند و این کار موجب نارضایتی می شود.
وی گفت: گاهی به دلیل مصلحت و جلوگیری از بروز برخی مشکلات شهرداران مجبورند با برخی طرح ها موافقت کنند که در درازمدت با مشکلاتی مواجه می شویم.
این مسئول اظهارداشت: کمبود عرض معابر و ضرورت تجدید نظر در طرح توسعه شهرها، وجود تراکم یکسان در خیابانهای مختلف، بلاتکلیفی زمین های کمتر از ۵۰ متر و تدوین ضوابط نزدیک و مشابه و افزایش ساخت و سازهای غیرمجاز از مشکلاتی است که شهرداران با آن روبرو هستند.
هاشمی: طرح های جامع و تفضیلی جوابگوی نیازها نیست
حسین هاشمی شهردار شریفیه هم از مشکلات شهرداری های کوچک گفت و تصریح کرد: اکثر شهرهای متوسط و کلان کشور از نظر کالبدی دچار مشکلات جدی هستند که شاید تنها ابزار شهرداران اجرای طرح های توسعه شهری است.
وی اضافه کرد: امروز به نظر می رسد طرح جامع چون مربوط به نیازهای گذشته است جوابگوی مردم و شرایط کنونی نیست و نیازهای ۴۰ سال قبل را در نظر گرفته و کارآمدی لازم را ندارد.
هاشمی گفت: باید در ارائه طرح های جامع و تفضیلی شهرها نگاه جدیدی داشته باشیم و نیازهای کنونی را مورد توجه قرار دهیم و نا همخوانی طرح های توسعه شهری با قوانین را نیز بازنگری کنیم.
نظر شما